Wil je graag een passief inkomen verdienen, zodat je meer vrijheid in je leven en business kunt creëren? Dit zijn de 3 stappen die ik heb gezet om elke maand passief inkomen met mijn bedrijf te verdienen.

Wil je graag een passief inkomen verdienen, zodat je meer vrijheid in je leven & business kunt creëren? Dit zijn de 3 stappen die ik heb gezet om elke maand passief inkomen met mijn bedrijf te verdienen.

1. Maak een online cursus
Zorg ervoor dat je cursus bomvol waarde zit en dat het een urgent probleem van je doelgroep oplost. Maak je cursus zo uniek & onderscheidend mogelijk, zodat je je doelgroep een reden geeft om jouw cursus boven die van je concurrenten te verkiezen.

4 tips voor als je een cursus gaat maken:
• Doe van te voren uitgebreid marktonderzoek
• Zorg voor een Unique Selling Point
• Leid je doelgroep door middel van je modules & lessen naar het gewenste resultaat
• Zorg ervoor dat je de juiste prijs vraagt

Lees ook: Zo maak je een cursus die je five figure lanceringen oplevert

2. Lanceer je online cursus
Focus je hierbij op de transformatie en het resultaat dat jij je doelgroep helpt te bereiken. Mensen kopen een cursus namelijk niet voor de informatie, maar voor de transformatie. Natuurlijk moet je tijdens je lancering duidelijk maken wat mensen precies krijgen als ze kopen, maar je doelgroep is vooral geïnteresseerd in wat het hen gaat opleveren. Focus je daarom echt op het resultaat en maak goed duidelijk hoe jouw cursus hun leven / bedrijf / gezondheid / relaties gaat verbeteren. Hoe meer jij duidelijk kunt maken dat je cursus het antwoord op hun gebeden is, hoe sneller ze zullen kopen.

Lees ook: 4 onmisbare tips voor een succesvolle lancering

3. Automatiseer je online cursus
Was de lancering succesvol? Automatiseer de verkoop dan vervolgens met een sales funnel. Op die manier kun je je cursus automatisch achter de schermen blijven verkopen, zodat je geld verdient zonder dat je daar nog actief voor hoeft te werken.

Dat kan er bijvoorbeeld zo uitzien:
• Trek mensen via Google / Pinterest / advertenties naar je blogposts of direct naar je freebie
• Geef ze de mogelijkheid om zich in te schrijven voor je freebie
• Nadat ze dat hebben gedaan, ontvangen ze automatisch een paar waardevolle e-mails
• Na die e-mails ontvangen ze automatisch een paar e-mails waarin je je dienst of product verkoopt

Lees ook: De 3 fases van een succesvolle sales funnel