Wil je je online bedrijf laten groeien? Dan is het slim om in de juiste tools te investeren. In dit artikel deel ik alle websites en programma's die ik gebruik om mijn online business te runnen en laten groeien.

Om mijn online bedrijf succesvol te kunnen runnen en laten groeien, maak ik gebruik van talloze websites, programma’s en plugins. Omdat ik regelmatig vragen krijg over de tools die ik gebruik, heb ik ze hieronder allemaal op een rijtje gezet. Dit zijn de 17 tools en websites die ik gebruik en die ik aanraad als je een online business hebt.

WEBSITE

WordPress – Om mijn website te bouwen en onderhouden maak ik gebruik van WordPress. Simpel gezegd is dit een systeem waarmee je je website kunt beheren zonder dat je verstand hoeft te hebben van coderen.

Antagonist – Ik heb meerdere websites gehad en ook meerdere hosting aanbieders geprobeerd. Momenteel zit ik bij Antagonist – waar ik heel erg over te spreken ben – maar ik heb ook goede ervaringen met Neostrada.

WooCommerce – Om op mijn website producten te kunnen verkopen, maak ik gebruik van WooCommerce. Dit is een gratis eCommerce plugin die je de mogelijkheid biedt om een mooie en overzichtelijke webwinkel te creëren. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je een WordPress thema hebt dat compatibel is met WooCommerce.

LearnDash – Wanneer je cursussen wilt aanbieden, kun je voor een interne of externe leeromgeving kiezen. Ik heb voor een interne leeromgeving gekozen – wat betekent dat het op je eigen website staat – en ik gebruik hier LearnDash voor. LearnDash is gebruiksvriendelijk, redelijk eenvoudig in gebruik en het heeft veel fijne functies. Daarnaast is het de goedkoopste optie als je cursussen wilt aanbieden en je kunt het ook makkelijk aan WooCommerce koppelen – wat ideaal is als je een WordPress website hebt. Wanneer je liever met een externe leeromgeving werkt, raad ik Teachable aan.

Divi – Het design van mijn website heb ik met de Divi plugin gemaakt. Wanneer je Divi koopt, kun je kiezen voor build from scratch – dus de lay-out helemaal zelf bouwen, zoals ik heb gedaan – maar je kunt ook gebruik maken van de honderden templates die je er gratis bij krijgt als je Divi aanschaft. Daarnaast kun je op websites zoals Etsy en Creative Market ook betaalde templates voor Divi vinden.

ADMINISTRATIE

Mollie – Voor de betalingen in mijn webshop en een goede afhandeling van de bestellingen maak ik gebruik van Mollie. Om met Mollie te kunnen werken, heb je een zakelijke bankrekening nodig.

Knab – Voor mijn onderneming heb ik een zakelijke rekening geopend bij Knab, waar ik ontzettend tevreden over ben. Vergeleken met andere banken is Knab sowieso al goedkoop, maar je krijgt bij Knab ook nog eens het eerste jaar 50% korting.

Moneybird – Een goed boekhoudprogramma is onmisbaar als je ondernemer bent. Ik zit bij Moneybird, wat ik ontzettend fijn en makkelijk vind werken. En wat helemaal fijn is, is dat je het aan andere programma’s kunt koppelen, zodat alles automatisch in je boekhouding komt. Met mijn link kun je Moneybird 4 maanden gratis proberen, zodat je rustig kunt kijken of het ook voor jou werkt. Een andere goede optie is e-Boekhouden.nl, waar je als beginnende ondernemers zelfs 15 maanden gratis krijgt.

SOCIAL MEDIA & E-MAILMARKETING

Tailwind – Met Tailwind kun je pins voor Pinterest inplannen en dus automatisch afbeeldingen naar je eigen borden en naar groepsborden pinnen. Het programma zorgt er niet alleen voor dat ik heel veel tijd bespaar; het heeft ook een aantal fantastische functies die ervoor zorgen dat ik elke maand duizenden mensen naar mijn producten trek – helemaal automatisch! Probeer Tailwind via mijn link een maand gratis!

ConvertKit – Ik gebruik ConvertKit voor mijn e-mailmarketing en ik ben echt mega fan van het programma. ConvertKit werkt heel makkelijk, maar is tegelijk ook heel uitgebreid en het heeft een aantal fantastische tools en automatiseringsmogelijkheden. Sinds ik bij ConvertKit zit, is mijn lijst hard gegroeid en zijn mijn inkomsten uit e-mailmarketing vrijwel elke maand gestegen. Probeer ConvertKit gratis!

VORMGEVING

Canva – Canva is een gratis website waarmee je prachtige afbeeldingen en illustraties kunt maken – super handig voor je website, social media kanalen of voor het vormgeven van je digitale producten.

Adobe – Ik ben echt fan van de programma’s van Adobe; zeker InDesign en Lightroom gebruik ik vaak. Adobe is niet goedkoop, maar je kunt er echt heel veel mee en de kwaliteit is altijd fantastisch.

Creative Market – De naam zegt het al; deze website is eigenlijk gewoon een creatieve markt. Op Creative Market vind je de mooiste stockfoto’s, handige plugins, prachtige WordPress thema’s, unieke lettertypes en nog veel meer – ik ben echt fan!

SEO + STATISTIEKEN

Google Analytics – Mijn statistieken houd ik bij met Google Analytics, de beste en meest veelzijdige tool om de statistieken van je website te meten. Je kunt er onder meer mee zien hoeveel bezoekers en paginaweergaven je hebt, welke artikelen het beste scoren en hoe mensen op jouw website terecht zijn komen.

Google Search Console – Google Search Console gebruik ik om te ontdekken met welke zoekwoorden en zoekopdrachten mensen op mijn website terecht komen.

Yoast SEO – Een goede SEO zorgt ervoor dat je website beter vindbaar is in Google, waardoor je meer mensen naar je website zult trekken. De Yoast SEO plugin helpt me om mijn artikelen SEO-vriendelijk te maken, waardoor ze hoger in de zoekresultaten van Google zullen verschijnen.

Google Zoekwoordplanner – Met de Google Zoekwoordplanner kun je uitzoeken wat het beste zoekwoord voor een bepaald artikel is. Wanneer ik bijvoorbeeld een artikel over meer volgers op Pinterest wil schrijven, gebruik ik deze tool om uit te zoeken welk zoekwoord ik het beste voor die blogpost kan gebruiken – super handig.