Hoe mijn blogverkeer explosief is gegroeid door Tailwind

Tailwind is een Pinterest scheduler met een aantal fantástische opties die gegarandeerd voor meer verkeer vanuit Pinterest naar je website zorgt. In dit artikel wil ik je vertellen wat Tailwind precies is, waarom het zo geweldig is en hoe het ervoor heeft gezorgd dat mijn blogverkeer explosief is gegroeid.

Als je nog geen Tailwind gebruikt, is het echt tijd voor verandering! Tailwind is een Pinterest planner met een aantal fantástische opties die gegarandeerd voor meer verkeer vanuit Pinterest naar je website zorgt. In dit artikel wil ik je vertellen wat Tailwind precies is, waarom het zo geweldig is en hoe het ervoor heeft gezorgd dat mijn blogverkeer explosief is gegroeid.

Lees ook: De complete handleiding voor Tailwind

Zo’n twee jaar geleden begon ik met het inzetten van Pinterest voor mijn blog. Ik begon alles te lezen wat los en vast zat en ontdekte dat Pinterest echt een goudmijn is voor bloggers en ondernemers. Ik probeerde vervolgens elke tip, trick en tool die ik tegenkwam en na maanden experimenteren, had ik een Pinterest strategie gemaakt. En niet zomaar een, nee een die mega succesvol bleek te zijn en die ervoor zorgt dat ik tegenwoordig minimaal 20.000 mensen per maand naar mijn website trek.

Lees nu het eerste hoofdstuk van mijn ebook Groeien met Pinterest gratis!

Ik ontdekte onder meer dat Pinterest actieve gebruikers beloont door ze aan te bevelen bij andere gebruikers en ze een betere positie in de feed te geven. Hoe actiever je bent, hoe beter je resultaten dus zullen zijn. Ik zorgde er daarom voor dat ik elke dag op Pinterest te vinden was, maar dat kost natuurlijk tijd. Heel veel tijd.

Toen ik las over het inplannen van pins met Tailwind, maakte ik dan ook meteen een proefaccount aan. Al na een paar dagen was ik fan. Ik bespaarde namelijk niet alleen een hoop tijd; binnen een week waren mijn resultaten ook nog eens veel beter dan toen ik alles handmatig deed! Na de eerste maand waren mijn weergaven op Pinterest, mijn bezoekersaantallen en mijn inkomsten flink gestegen en heb ik zonder twijfelen een betaald account aangemaakt, dat echt elke cent waard is!

Vandaag wil ik jullie daarom meer vertellen over wat Tailwind precies is en waarom het inzetten van Tailwind een van de beste (en makkelijkste!) manieren is om meer mensen naar je website te trekken.

WAT IS TAILWIND?
Tailwind is een website waarmee je pins voor Pinterest kunt zoeken en inplannen. Hiermee kun je dus automatisch afbeeldingen naar je eigen borden en naar groepsborden pinnen. Het is een officiële partner van Pinterest, waardoor je er zeker van kunt zijn dat het gebruik van Tailwind niet schadelijk is voor je account of je positie in de feed.

Via mijn link kun je Tailwind een maand gratis proberen en daarna kost het 9,99 dollar per maand als je meteen voor het hele jaar betaalt en 14,99 dollar als je per maand betaalt. Een kleine investering voor grote resultaten!

HOE ZORGT TAILWIND VOOR MEER BEZOEKERS?
Zoals ik al aangaf, zorgt Pinterest ervoor dat ik elke maand tienduizenden mensen naar mijn website trek en sinds ik Tailwind gebruik, is dat aantal alleen maar gestegen. Dit komt doordat:

1. Tailwind een op maat gemaakt schema voor je maakt
Tailwind analyseert continue je activiteit en statistieken, waardoor het precies kan zien op welke dagen en tijden jouw pins het best presteren. Aan de hand daarvan maken ze een schema met de beste tijden voor jouw account en worden je pins ingepland op die specifieke tijdstippen.

Toen ik handmatig pinde, deed ik dat voornamelijk aan het begin van de avond, maar door Tailwind ontdekte ik dat de nacht voor mij verreweg de beste periode is om te pinnen. Handmatig is dat natuurlijk niet te doen, maar nu alles automatisch gepind wordt, ligt de focus op de nacht, waardoor ik veel betere resultaten haal zonder dat ik ervoor hoef op te blijven.

Tailwind is een Pinterest scheduler met fantástische features die gegarandeerd voor meer verkeer vanuit Pinterest naar je website zorgt. In dit artikel wil ik je vertellen wat Tailwind precies is, waarom het zo geweldig is en hoe het ervoor heeft gezorgd dat mijn blogverkeer explosief is gegroeid.

Je kunt zelf aangeven hoevaak per dag je wilt pinnen en aan de hand daarvan wordt er een schema voor je gemaakt. Via de knop Add Time Slot kun je ook nog handmatig specifieke tijdstippen toevoegen, mocht je dat willen.

2. Het een smartloop functie heeft
Met deze functie kun je instellen dat bepaalde pins om de zoveel weken of maanden opnieuw naar bepaalde borden worden gepind. Voor de pins van mijn freebies en producten heb ik bijvoorbeeld ingesteld dat ze elke drie maanden automatisch naar al mijn Nederlandstalige groepsborden worden gepind, waardoor ze steeds opnieuw zichtbaar zijn voor iedereen die die borden volgt en mensen naar mijn website en shop kunnen trekken.

Ook deze pins worden gepubliceerd op de tijden die voor jou het beste resultaat opleveren. Daarnaast kun je zelf volledig bepalen hoe het schema eruit komt te zien; je kunt onder meer instellen hoeveel smartloop pins per dag je wilt publiceren, hoelang het moet duren voordat de pin naar een nieuw bord wordt gepind en hoelang het moet duren voordat de pin weer naar hetzelfde bord wordt gepind.

3. Je gebruik kunt maken van tribes
Tailwind tribes zijn een soort groepsborden, maar dan effectiever. Wanneer je wordt geaccepteerd voor een tribe kun je je eigen pins toevoegen, máár – en dit is het wat zo effectief maakt – je moet vervolgens minstens zoveel pins repinnen. Wanneer jij tien pins toevoegt, moet je er dus ook minimaal tien repinnen. Dat betekent dat de pins die je naar tribes pint, vrijwel gegarandeerd gerepind worden.

Er zijn duizenden tribes op Tailwind – inclusief een aantal Nederlandse – waardoor er voor elke niche wel een tribe te vinden is. Je kunt je bij maximaal vijf tribes aanmelden, maar je kunt upgraden als je van meer tribes lid wilt worden.

Tailwind is een Pinterest scheduler met fantástische features die gegarandeerd voor meer verkeer vanuit Pinterest naar je website zorgt. In dit artikel wil ik je vertellen wat Tailwind precies is, waarom het zo geweldig is en hoe het ervoor heeft gezorgd dat mijn blogverkeer explosief is gegroeid.

Naast dat het gebruik van Tailwind je dus heel veel tijd kan besparen, kan het je door de slimme functies dus ook heel veel extra bezoekers (en daarmee inkomsten!) opleveren. Ik ben echt een groot fan van het programma en ik raad echt elke blogger aan om het op z’n minst een maand te proberen!

Klik hier om Tailwind een maand gratis te proberen!

Maak jij al gebruik van Tailwind?

One thought on “Hoe mijn blogverkeer explosief is gegroeid door Tailwind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.