Het maken van een online cursus kan je ontzettend veel opleveren – qua bereik, tijd, vrijheid en inkomsten. Hier zijn 4 redenen waarom je zo snel mogelijk een online cursus zou moeten maken.

Ik heb al meerdere online cursussen gemaakt en dat is natuurlijk niet voor niets; naast dat ik het ontzettend leuk vind om te doen, levert het me namelijk ook een hoop op – qua bereik, inkomsten, tijd én vrijheid. Ik zou elke online ondernemer aanraden om een online cursus te maken en dan voornamelijk om deze vier redenen.

1. Ze zorgen voor een passief inkomen
Wanneer je een online cursus wilt maken, steek je daar eenmalig een hoop tijd & energie in en vervolgens kun je het jarenlang blijven verkopen – zonder dat je er nog iets voor hoeft te doen. En zeker als je ook een goede sales funnel maakt, kan een online cursus je elke maand een hoop passieve inkomsten opleveren.

Lees ook: Zo kun je in 3 stappen een passief inkomen verdienen

2. Je kunt meer mensen bereiken & helpen
Wanneer je 1-op-1 werkt, kun je per maand maar een beperkt aantal mensen helpen. Maar wanneer je je kennis, expertise en ervaringen in een online cursus verwerkt, wordt je bereik ineens oneindig. Er is namelijk geen limiet aan het aantal cursussen dat je kunt verkopen, waardoor je in plaats van 10 mensen per maand, misschien wel 20, 50 of 100 mensen per maand kunt helpen.

3. Je kunt meer verdienen, zonder meer te hoeven werken
Zoals ik hierboven al zei, is er een limiet aan het aantal klanten dat je kunt helpen als je 1:1 werkt – wat betekent dat er ook een limiet is aan hoeveel je kunt verdienen. Een online cursus haalt die limiet weg, omdat je een cursus steeds opnieuw kunt verkopen, aan een oneindig aantal mensen.

Lees ook: Zo maak je een cursus die je five figure lanceringen oplevert

4. Je creëert meer vrijheid in je leven en bedrijf
Wanneer je meer verdient zonder dat je meer hoeft te werken, kun je ervoor kiezen om minder te werken en op die manier meer vrijheid in je leven te creëren. Daarnaast heb je met online cursussen ook de vrijheid om je eigen schema in te delen, waardoor je je bedrijf veel meer kunt inrichten zoals jij dat wilt.