Hoe ik met één pin honderden nieuwe bezoekers kreeg

Wanneer je Pinterest op de juiste manier inzet, kan het je ontzettend veel websiteverkeer opleveren. In dit artikel leg ik uit hoe ik met Pinterest duizenden mensen per maand naar mijn blog trek.

In november 2017 ging een van mijn artikelen viraal op Pinterest, waardoor ik in drie dagen tijd bijna duizend extra bezoekers op mijn website kreeg. En hoewel deze pin wel heel goed liep, is het ook weer geen uitzondering; Pinterest levert mij gemiddeld 20.000 bezoekers per maand op. In dit artikel wil ik met je delen hoe deze pin viraal is gegaan, hoe ik het voor elkaar krijg om via Pinterest zoveel bezoekers naar mijn website te trekken en hoe ook jij Pinterest kunt gebruiken om je blog of bedrijf te laten groeien.

Het artikel dat viraal ging, is Hoe ik geld verdien op Pinterest. Deze blogpost staat sinds juli 2017 op Pinterest en tot en met oktober 2017 had ik via mijn eigen bord een paar honderd bezoekers naar mijn website getrokken door deze pin. Daarnaast heb ik het naar mijn eigen groepsbord en wat anderen borden gepind en dat leverde ook nog wat extra bezoekers op.

Hoe ik met één pin honderden nieuwe bezoekers kreeg

Maar het ging pas hard toen het artikel begin november 2017 in een groepsbord met bespaartips werd gedeeld. Vanaf dat bord werd het weer naar andere borden gepind en uiteindelijk zorgde dat ervoor dat ik er in drie dagen tijd ruim 800 nieuwe bezoekers bij kreeg – naast de honderden bezoekers die ik sowieso al naar mijn website trok.

Update: In de weken erna steeg het aantal bezoekers nog flink door en nu ik dit artikel update, in juni 2019, is het mijn best gelezen artikel ooit. Alleen dit artikel trekt al duizenden mensen per maand naar mijn website en die komen vrijwel allemaal via Pinterest.

Hoe ik met één pin honderden nieuwe bezoekers kreeg

HOE IK DIT VOOR ELKAAR GEKREGEN HEB
Dat mijn artikelen het zo goed doen op Pinterest komt voornamelijk doordat ik mijn profiel heb geoptimaliseerd, ik via Tailwind elke dag nieuwe afbeeldingen pin, ik aantrekkelijke en SEO-vriendelijke pins heb gemaakt en ik actief ben op relevante groepsborden.

Wil je hetzelfde voor elkaar krijgen? Hier zijn een aantal tips:

Kies voor een zakelijk account – Het grootste voordeel van een zakelijk account is dat je de statistieken van je Pinterest profiel kunt bekijken. Hiermee kun je onder meer zien welke pins het best presteren en hoeveel mensen via Pinterest je website bezoeken.

Verifieer je website – Wanneer je een zakelijk account hebt, kun je ook je website verifiëren. Hierdoor kan Pinterest zien dat je website betrouwbaar is en dat jij ook daadwerkelijk de eigenaar van de website bent. Dit zorgt ervoor dat je profiel hoger gerankt wordt en je pins vaker in de feed zullen verschijnen.

Maak aantrekkelijke pins – In de feed van Pinterest zijn alle afbeeldingen even breed. Dat betekent dat verticale pins groter worden getoond dan horizontale pins. Horizontale afbeeldingen vallen daardoor volledig weg en krijgen minder repins. Zet ook zeker een aantrekkelijke tekst op je afbeeldingen, zodat je mensen prikkelt om op de afbeelding te klikken en je website te bezoeken

Ga aan de slag met SEO – Pinterest is geen sociaal medium; het is een zoekmachine. En daarom is het belangrijk dat je met SEO aan de slag gaat. Zet zoekwoorden in je naam en biografie, zodat je account beter gevonden kan worden en schrijf SEO-vriendelijke beschrijvingen bij je pins, zodat ze in de zoekresultaten kunnen verschijnen. Zet je belangrijkste zoekwoorden ook zeker in je borden, zodat ook die zichtbaar zijn als mensen naar die onderwerpen zoeken.

Meld je aan bij groepsborden – Pinnen op groepsborden is de perfecte manier om meer exposure te krijgen. Als je bijvoorbeeld 1000 volgers hebt en je sluit je aan bij een groepsbord met 5000 volgers, zullen alle pins die je naar dat bord pint ineens door vijf keer zoveel mensen gezien worden. En hoe meer mensen je pins zien, hoe meer repins het zal opleveren.

In het artikel Hoe mijn blog met 400% is gegroeid door Pinterest kun je nog veel meer tips lezen!

Maak jij al gebruik van Pinterest?

Opt In Image
GRATIS Pinterest cursus
Ontdek hoe je met Pinterest meer bezoekers naar je website kunt trekken en je blog of bedrijf explosief kunt laten groeien!

14 thoughts on “Hoe ik met één pin honderden nieuwe bezoekers kreeg

 1. Super knap! Bij mij komen de meeste mensen op social gebied via instagram, daarna facebook en daarna pinterest. Ik ga er de komende maanden eens wat extra aandacht aan besteden, heel benieuwd of ik pinterest ook op de eerste plaats ga krijgen :)

  1. Wow echt Insta, dat vind ik nou knap haha! Maar jij hebt ook wel echt een heel mooi account natuurlijk! Maar zeker doen, want met jouw foto’s moet het ook wel echt heel succesvol kunnen worden!

 2. De laatste tijd gaat mijn Pinterest account ook veel beter nu ik meer pin. Ik vind het ook een van de meest leuke social media kanalen. Goede tips!

 3. Hoi, ik heb nog niet zo veel bezoekers naar mijn blog, maar sinds ik PInterest steeds actiever gebruik en mijn foto’s re-pin naar soortgelijke borden, is mijn bezoekersaantal wel vermeerderd! En inderdaad ogen mijn verticale foto’s mooier dan liggende foto’s!
  Bedankt voor je tip!

 4. Ik heb eerlijk gezegd er nog nooit bij stil gestaan dat pinterest er ook een onderdeel van kan zijn! Wat leuk zeg! Ik ga me er is in verdiepen ik gebruik pinterest nu enkel voor inspiratie enzo

  Liefs

 5. Mooi is dit toch. Ik vind dit artikel nu ook via Pinterest. :-)

  Ik heb ooit begin vorig jaar een keer een pin op Pinterest gezet en daarna maanden niet meer naar Pinterest gekeken. Toen ik me erin ging verdiepen, was die pin ook al letterlijk duizenden keren bekeken en aangeklikt. Dat is me sindsdien met al mijn andere (veeeel mooiere) pins niet meer gelukt nog. Soms is het ook een kwestie van geduld he, dat blijkt wel weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.