Hoe ik geld verdien met Pinterest

Wist je dat je met Pinterest geld kunt verdienen? In dit artikel leg ik tot in detail uit hoe ik geld verdien op Pinterest en hoe jij hetzelfde voor elkaar kunt krijgen.

We weten inmiddels allemaal dat je geld kunt verdienen met bloggen en Instagram, maar wist je dat je ook Pinterest kunt gebruiken om je inkomsten te laten groeien? Ik verdien zelf op twee verschillende manieren geld op Pinterest: met affiliate marketing en door mijn producten te promoten. In dit artikel zal ik voor beiden uitleggen hoe ik dat aanpak.

Lees ook: Hoe mijn blog met 400% is gegroeid door Pinterest

AFFILIATE MARKETING
Bij affiliate marketing prijs je het product van anderen aan door middel van een gepersonaliseerde affiliate link. Steeds wanneer iemand via jouw link iets koopt, krijg jij daar een beloning voor – meestal een vast bedrag of een percentage van de omzet.

De meeste mensen die met affiliate marketing werken, zetten de affiliate links alleen op hun website, maar je kunt ze dus ook op Pinterest plaatsen. Wanneer je bijvoorbeeld een blog over fitness hebt en op Pinterest een bord met sportkleding hebt, kun met een affiliate link de nieuwste Nike sportschoenen of H&M sportleggings naar je bord pinnen. Wanneer mensen vervolgens via jouw pin in de webshop terechtkomen en een product kopen, krijg jij daar commissie voor.

Zelf doe ik dit voornamelijk met Creative Market, Etsy en Themeforest. Ik heb bijvoorbeeld borden met WordPress Themes, Fonts, Patterns & Prints en Printable Planners, waar ik producten met affiliate links naartoe heb gepind. Wanneer mensen op mijn pins klikken en iets kopen, krijg ik daar een klein bedrag voor.

Ander bekende affiliate netwerken waar je programma’s kunt vinden voor Pinterest zijn:
TradeTracker
Awin
Daisycon
Partnerprogramma Bol.com

Voordat je aan de slag gaat met affiliate marketing, is het wel slim om te checken of je de producten die je in gedachten hebt ook op social media mag promoten; dit is namelijk niet altijd toegestaan.

Hoe ik geld verdien met Pinterest

PROMOOT JE PRODUCTEN OF DIENSTEN
Pinterest is ook een ideaal platform om je eigen producten of diensten onder de aandacht te brengen. Wanneer je bijvoorbeeld een webshop met kalenders hebt, kun je afbeeldingen van de producten naar Pinterest pinnen. Als mensen vervolgens naar kalenders zoeken, verschijnen jouw pins in de zoekresultaten en als ze op je afbeelding klikken, komen ze automatisch in je webshop terecht. Je pins zijn dus eigenlijk gewoon gratis advertenties!

Om je account interessant te houden voor je volgers, raad ik aan om je borden niet alleen met je eigen pins te vullen, maar het af te wisselen met pins van anderen. Wanneer je bijvoorbeeld kleding verkoopt, kun je een bord maken met de zomertrends voor dit jaar en daar kun je dan je eigen collectie naartoe pinnen, afgewisseld met afbeeldingen van andere websites. En als je een personal trainer bent, kun je een bord maken met voedingstips waarin je blogposts van andere websites afwisselt met artikelen en producten van je eigen website.

Ik heb voor alle producten die ik verkoop meerdere pins gemaakt, die ik vervolgens naar mijn eigen borden en naar relevante groepsborden pin. Veel van deze pins worden regelmatig gerepind, waardoor de afbeeldingen voor nog meer mensen zichtbaar zijn en ik daardoor duizenden mensen per maand naar mijn webshop trek.

Hoe ik geld verdien met Pinterest

TIP! Met de SmartLoop functie van Tailwind heb ik ingesteld dat de pins van mijn producten automatisch om de paar maanden opnieuw naar alle relevante borden worden gepind. Op die manier zijn ze steeds opnieuw zichtbaar voor mijn volgers, zonder dat ik er zelf nog iets voor hoef te doen. Dit bespaart me veel tijd en levert me tegelijk veel extra verkopen op. Ik gebruik deze functie van Tailwind trouwens ook voor bepaalde affiliate pins die het erg goed doen. Via deze link kun je Tailwind een maand gratis uitproberen!

Alleen je producten naar Pinterest pinnen is niet genoeg; om ervoor te zorgen dat het ook daadwerkelijk tot verkopen leidt, heb je aantrekkelijke pins, een duidelijk profiel en vooral een goede pinstrategie nodig. Wanneer je hier meer over wilt lezen en je producten succesvol wilt promoten, raad ik je mijn ebook Groeien met Pinterest aan.

Wist jij dat je Pinterest ook op deze manier kon gebruiken?

Opt In Image
GRATIS Pinterest cursus
Ontdek hoe je met Pinterest meer bezoekers naar je website kunt trekken en je blog of bedrijf explosief kunt laten groeien!

18 thoughts on “Hoe ik geld verdien met Pinterest

 1. Hier had ik nog niet bij nagedacht, ga er eens aan denken! :) Maar, niet elk bedrijf staat toe dat je affiliate links op social media mag gebruiken :)

 2. Hi Tarinda,
  Ben sindskort actief bezig met Pinterest, en
  Ik heb gemiddeld 12.000 bezoekers op Pinterest, maar weinig volgers? Mijn bereik begint wel te groeien. Kan ik hier al iets mee? of moet ik daarvoor ook veel volgers hebben?

  1. Hi Luc, wat betreft affiliate marketing kan je hier zeker wat mee! Dat kan eigenlijk met elke hoeveelheid volgers, al heb je met meer volgers wel meer kans op succes. Qua samenwerkingen zou je het kunnen proberen, maar dan moet je wel goed duidelijk hebben wat je precies te bieden hebt met je account.

 3. Wow! Handig artikel. Klein vraagje: ik ben ingeschreven bij Daisycon, het partnerprogramma van Bol.com en Coolblue. Ben nog bezig met Envato Market en Themeforest. Maar hoe zit het als je Pinterest wil koppelen aan bijvoorbeeld Envato Market of Themeforest? Moet je dan de URL van je Pinterest doorgeven?

  1. Ik heb me gewoon aangemeld met mijn website, omdat ik Pinterest voornamelijk voor mijn website gebruik. Bij veel programma’s mag je de links ook op social media gebruiken en Pinterest valt daar onder. Ik denk eigenlijk ook niet dat het anders kan, je hebt wel echt een eigen site nodig om je aan te melden.

 4. Heel interessant om te lezen! Ben me sinds kort aan het verdiepen in Pinterest marketing, maar dan vooral hoe ik het kan gebruiken om meer traffic te generen. Door dit artikel is het me duidelijk geworden dat ik ook Pinterest zelf kan inzetten om wat geld bij te verdienen. Ik maak al gebruik van het Bol.com affiliate programma op mijn site, maar om producten te promoten via Pinterest moet je je account apart aanmelden en 500 volgers hebben. Nog even doorpinnen voor mij!

 5. Hey Tarinda! Wat een interessant artikel heb je hier geschreven. Ik wilde graag meer bezig met Pinterest, maar kun je ook geld verdienen met Pinterest zonder dat je een website/blog hebt?

  1. Daar ben ik ook benieuwd naar. Ik heb verder ook geen vlog of iets.. Deel alles wat te maken heeft met fashion van deze tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.