Waarom je maar geen geld verdient met je blog + hoe je dat kunt oplossen

Wil je geld verdienen met je blog, maar lukt dat nog niet echt? In dit artikel vertel ik je wat daar de reden van is en geef ik je een aantal tips om meer geld te verdienen met je blog.

De reden dat je geen geld verdient met je blog is niet omdat je blog niet goed is. Het is ook niet dat je niet slim genoeg bent of dat je niet hard genoeg werkt. De reden dat er geen geld binnenkomt, is omdat je niet met de juiste dingen bezig bent.

Je focust je op de verkeerde zaken.

Als je al een aantal maanden of zelfs jaren blogt en je verdient nog steeds amper geld met je website, dan is dat een teken dat je te veel werkt aan zaken die er niet toe doen en niet werkt aan de zaken die er wel toe doen. En ik weet waar ik het over heb – ik deed namelijk precies hetzelfde.

Ik besteedde al mijn tijd aan het schrijven van goede artikelen en het laten groeien van mijn website en was vrijwel niet bezig met het monetizen van mijn blog. Tot ik op een gegeven moment meer dan 20.000 mensen per maand naar mijn website trok en ik ineens besefte dat het me amper wat opleverde – simpelweg omdat ik ze niets aanbood. Het was alsof ik een prachtige winkel had gecreëerd waar het elke dag storm liep, maar waar mensen niets konden kopen. En in the end heb je dan helemaal niets aan al die bezoekers.

Als je succesvol wilt worden en geld wilt verdienen met je blog is het belangrijk dat je je op de zaken focust die je ook daadwerkelijk inkomsten gaan opleveren. Nadat ik besefte dat ik heel veel tijd aan het verspillen was, besloot ik het meteen anders aan te pakken en me te focussen op het verhogen van mijn inkomsten. Dit heb ik voornamelijk gedaan door:

ALLEEN NOG ARTIKELEN TE SCHRIJVEN DIE ME DIRECT OF INDIRECT GELD KUNNEN OPLEVEREN
Toen ik net begon met Digitale Dromers schreef ik over alles wat maar met bloggen en social media te maken had. Dat werkte prima om mijn blog te laten groeien, maar nu ik me voornamelijk focus op het verhogen van mijn inkomsten, is het niet echt een slimme aanpak. Want waarom zou ik vier uur aan een artikel besteden die me niet direct iets gaat opleveren als ik in diezelfde vier uur ook een artikel kan schrijven waarin ik bijvoorbeeld naar mijn nieuwste ebook kan verwijzen of waarin ik een freebie kan verwerken?

Ik heb daarom besloten om alleen nog artikelen te schrijven die:
• Aansluiten bij een van mijn producten
• Affiliate links bevatten
• Mijn status als “expert” verhogen, waardoor mensen sneller geneigd zijn iets van me te kopen

MIJN TIJD VOORAL TE BESTEDEN AAN MARKETING & HET MAKEN VAN NIEUWE PRODUCTEN
Tot ongeveer een jaar geleden publiceerde ik elke week drie nieuwe artikelen. Ik besloot daarmee te stoppen en me in plaats daarvan te focussen op marketing en het creëren van nieuwe producten. Je hebt namelijk niks aan honderden artikelen als je ze niet goed promoot, als het er niet voor zorgt dat je doelgroep je als expert gaat zien en als ze je niet direct of indirect inkomsten kunnen opleveren. Ik steek daarom nu minder tijd in het schrijven van nieuwe artikelen en meer tijd in het uitbreiden van mijn shop en het promoten van mezelf, mijn artikelen en mijn producten.

Lees ook: 14 tips om je eerste digitale product te maken & verkopen

SYSTEMEN OP TE ZETTEN WAARMEE IK MENSEN AUTOMATISCH NAAR MIJN PRODUCTEN LEID
Om ervoor te zorgen dat al die duizenden mensen die maandelijks op mijn website komen niet vertrekken zonder dat ze hebben gezien wat ik te bieden heb, heb ik meerdere systemen opgezet. In mijn artikelen over Instagram staat bijvoorbeeld een box waar mensen zich kunnen inschrijven voor mijn gratis Instagram cursus. Wanneer ze dat doen, ontvangen ze de cursus via mijn e-mail programma ConvertKit automatisch in hun inbox en aan het einde van de cursus verwijs ik naar mijn Instagram ebook INSTAFAMOUS. Dit soort systemen heb ik ook opgezet voor mijn andere producten, waardoor er elke maand honderden tot duizenden mensen met mijn ebooks, presets en cursus in aanraking komen.

MIJN ARTIKELEN EN PRODUCTEN ALLEEN TE PROMOTEN OP PLEKKEN WAARVAN IK WEET DAT HET ME IETS GAAT OPLEVEREN
In het begin wilde ik zoveel mogelijk mensen naar mijn website trekken en was ik op elk kanaal actief – op Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter en ja, zelfs op Google+. Maar wanneer je probeert om op elk social media kanaal succesvol te worden, zul je uiteindelijk nergens echt succesvol worden. Als je steeds je tijd en aandacht moet verdelen tussen de verschillende platformen is het namelijk lastig om waardevol te blijven en een relatie op te bouwen met je volgers.

Daarnaast had ik ook redelijk snel door dat dit zonde van mijn tijd was, aangezien sommige platformen me vrijwel niets opleverde, terwijl er wel heel veel tijd in ging zitten. Ik ben toen met een aantal kanalen gestopt en ben voornamelijk aan de slag gegaan met Pinterest. Vervolgens ben ik Pinterest gaan automatiseren met Tailwind en ben ik de tijd die ik overhield, gaan steken in het opzetten en laten groeien van mijn e-maillijst en het bijhouden en laten groeien van mijn Instagram account.

Lees ook: Hoe mijn blog met 400% is gegroeid door Pinterest

ANDERE TIPS DIE JE KUNNEN HELPEN OM MEER GELD TE VERDIENEN

1. Verbeter je content
Mensen zullen niet snel je producten kopen of op je affiliate links klikken als ze weinig aan je content hebben of als ze niet het gevoel krijgen dat jij weet waar je over praat en je hen kunt helpen met hun probleem. Zorg er daarom voor dat je content schrijft waarin je de problemen van je doelgroep oplost en waarin je duidelijk maakt hoeveel kennis jij over het onderwerp hebt.

2. Kijk niet te veel naar de nummers
Wanneer je geld wilt verdienen met bloggen, gaat het niet alleen om hoeveel bezoekers en paginaweergaven je hebt. Over het algemeen zul je meer geld verdienen met 10.000 bezoekers per maand dan met 1000, maar cijfers zeggen niet alles. Want wat heb je aan 10.000 maandelijkse bezoekers als maar 1% op je affiliate links klikt of je ebooks aanschaft? Dan kun je beter 1000 trouwe bezoekers hebben, waarvan 15% gelooft in wat jij zegt en in de producten die jij aanprijst. Focus je dus niet alleen op het laten groeien van je blog, maar zoek contact met je volgers en doe er alles aan om hen in jou en je producten te laten geloven.

3. Leer je publiek kennen
Je zult nooit succesvol worden met affiliate marketing of het verkopen van je eigen producten als je geen idee hebt wie je bezoekers zijn, tegen welke problemen ze aanlopen en welke oplossing ze bij jou hopen te vinden. Onderzoek daarom goed wie je bezoekers zijn en hoe jij ze het beste kunt helpen.

4. Kijk niet te veel om je heen
Dat een bepaalde blogger veel geld verdient met advertenties, betekent niet dat die strategie ook bij jou gaat werken. En wanneer sommige websites een vermogen verdienen met affiliate marketing, is dat geen garantie dat jij dat ook voor elkaar gaat krijgen. Doe dus niet zomaar andere bloggers na, maar verdiep je in de verschillende manieren om geld te verdienen met bloggen en focus je vervolgens op de strategieën die bij jou en je blog passen.

Vind jij het lastig om geld te verdienen met je blog? Wat zou je anders kunnen doen?

Opt In Image
Gratis ebook Bloggen voor beginners
Ontdek hoe je in 7 stappen een succesvolle en winstgevende blog neerzet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.